Reactie CU op brief Pvda over formatieproces

zaterdag 23 augustus 2014 18:00

Op 17 augustus heeft de PvdA een open brief geschreven aan de VVD-fractie n.a.v. de formatie. Daarin uit zij haar onvrede over het formatieproces de afgelopen weken en stelt een aantal maatregelen voor om het vertrouwen in het formatieproces te herstellen. Ook vraagt zij reactie van de andere partijen. Hierbij de reactie van de ChristenUnie.

De reactie van de ChristenUnie op het gehele formatieproces, zoals uitgesproken tijdens de bijeenkomst met de raad hierover op 1 september, vindt u hier

Hieronder de reactie van de ChristenUnie op de open brief van de PvdA aan de VVD-fractie:

"De ChristenUnie onderschrijft de aanbeveling van de PvdA om pas op de plaats te maken in de huidige coalitieonderhandelingen. De gebeurtenissen binnen de vorige coalitie, waar de CU zelf onderdeel van was, en de huidige strubbelingen zetten het vertrouwen tussen de huidige coalitie-fracties en andere partijen sterk onder druk. Daarnaast heeft de gang van zaken een uitstraling op mensen in de stad, waardoor het vertrouwen van burgers in de politiek op het spel staat. De ChristenUnie verwacht dat een open gesprek in de raadsvergadering tussen fracties bijdraagt aan transparantie in de huidige coalitievorming. Daarnaast is de CU het met de PvdA eens dat de onafhankelijke positie van de huidige informateur kwetsbaar is. Toevoeging van een informateur die de linkse partijen vertegenwoordigt doet recht aan de huidige politieke situatie, en kan zijn positie versterken. De CU is van mening dat tijd nemen om vertrouwen breed in de raad te creëren nu belangrijker is dan het proces versnellen, waarmee de onderlinge verhoudingen onder druk komen te staan."

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Nieuwsarchief Fractie > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

april

maart

januari