Nieuws

 1. In gesprek met tweede kamerleden.jpg
  Door Fractie CU op 14 juni 2023

  In gesprek met Tweede Kamerleden

  Samen met andere fractievoorzitters is Kees van der Zaag in gesprek gegaan met de ChristenUnie Tweede Kamerleden Nico Drost en Stieneke van der Graaf.

  Lees verder
 2. Huizen aan de gracht.jpg
  Door Fractie CU op 15 april 2023

  Wat voor stad willen wij in 2040 zijn?

  CU Culemborg heeft donderdag in de raad richting gegeven aan de omgevingsvisie: Hoe zou Culemborg eruit kunnen zien in 2040?

  In 2040 lokaal energieneutraal zijn, is voor ChristenUnie Culemborg niet realistisch. Maar hoe willen we dan met dit vraagstuk omgaan met duurzaamheid, mobiliteit, economie en wonen die bepalend gaan zijn voor de inrichting van de stad en het buitengebied? Lees daarvoor de bijdrage van Kees van der Zaag hieronder!

  Lees verder
 3. In geprek met Nico Drost.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 10 maart 2023

  Verbinding Haagse, provinciale en lokale politiek bij ChristenUnie Culemborg

  CULEMBORG – Ze waren er allemaal, maandagavond 6 maart in de Gelderlandfabriek; Tweede Kamerlid Nico Drost, kandidaat-Statenlid Marieke van de Beek en raadsleden Kees van der Zaag, Martin Koning en Fred Temminck uit Culemborg en omgeving. Met elkaar én met de aanwezigen werd het gesprek gevoerd over wat de verschillende overheidslagen voor elkaar kunnen betekenen.

  Lees verder
 4. Dicky Nieuwenhuis-ceesvdwal.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 3 maart 2023

  Culemborger Dicky Nieuwenhuis op lijst ChristenUnie Eerste Kamer

  De Culemborgse Dicky Nieuwenhuis staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Eerste Kamer. In maart vinden de provinciale verkiezingen plaats, waarna de Eerste Kamer gekozen wordt door de provinciale-statenleden. Dicky staat op nummer 11. 

  Lees verder
 5. WhatsApp Image 2023-02-24 at 12.27.14.jpeg
  Door Fractie CU op 24 februari 2023

  Meerwaarde Redichemse Waard

  Samen met D’66, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren heeft ChristenUnie vandaag gesproken over de maatschappelijke meerwaarde voor de Redichemse Waard.
  Lees verder
 6. uitnodiging 6 maart.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 18 februari 2023

  6 maart: Samen in gesprek over klimaat, energie en wonen

  Maandagavond 6 maart organiseert ChristenUnie Culemborg, samen met het provinciaal bestuur van ChristenUnie Gelderland een avond in de Gelderlandfabriek. Tweedekamerlid Nico Drost en Marieke van de Beek (kandidaat statenlid #3) zullen hierbij aanwezig zijn.

  Lees verder
 7. CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 14 februari 2023

  CU-raadslid Kees van der Zaag deelt zorgen bewoners Houtvijver

  CULEMBORG • Bewoners rond de Houtvijver in Culemborg zijn nog niet te spreken over de aangekondigde bouwplannen van de gemeente, zoals verwoord in het concept Nota van Uitgangspunten. 

  Lees verder
 8. Kees van der Zaag.jpg
  Kees van der Zaag.jpg
  Door Kees van der Zaag op 7 januari 2023

  Kerstreces: tijd om terug en vooruit te kijken

  Ons verkiezingsprogramma heeft de aansprekende titel: Samen voor een bloeiend Culemborg. Vertaald in een paar woorden is dat Culemborg een beetje mooier en toekomstbestendiger maken. Graag neem ik u mee in een paar ontwikkelingen in het afgelopen jaar en voornemens voor onze mooie stad in 2023.

  Lees verder
 9. Kees van der Zaag.jpg
  Door Kees van der Zaag op 21 november 2022

  Terugblik begroting 2023

  Donderdag 10 november 2022 heeft de gemeenteraad van Culemborg gesproken over de begroting 2023. Voor mij de tweede keer dat ik namens de ChristenUnie onze visie voor Culemborg mocht presenteren. Vorig jaar heb ik veel werk besteed om een alternatieve begroting voor een bloeiend Culemborg te presenteren. 

  Lees verder
 10. In gesprek met de boeren.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 1 oktober 2022

  In gesprek met de boeren

  Op 23 juni 2022 heeft CDA raadslid Marco van Zandwijk, samen met Jasper van Everdingen van de VVD en ondergetekende in de raadsvergadering een motie met als titel “Samen haalbare plannen maken voor stikstofreductie” ingediend.

  Lees verder