Berichten geschreven door Fractie CU

 1. Huizen aan de gracht.jpg
  Door Fractie CU op 15 april 2023

  Wat voor stad willen wij in 2040 zijn?

  CU Culemborg heeft donderdag in de raad richting gegeven aan de omgevingsvisie: Hoe zou Culemborg eruit kunnen zien in 2040?

  In 2040 lokaal energieneutraal zijn, is voor ChristenUnie Culemborg niet realistisch. Maar hoe willen we dan met dit vraagstuk omgaan met duurzaamheid, mobiliteit, economie en wonen die bepalend gaan zijn voor de inrichting van de stad en het buitengebied? Lees daarvoor de bijdrage van Kees van der Zaag hieronder!

  Lees meer over "Wat voor stad willen wij in 2040 zijn?"
 2. WhatsApp Image 2023-02-24 at 12.27.14.jpeg
  Door Fractie CU op 24 februari 2023

  Meerwaarde Redichemse Waard

  Samen met D’66, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren heeft ChristenUnie vandaag gesproken over de maatschappelijke meerwaarde voor de Redichemse Waard.
  Lees meer over "Meerwaarde Redichemse Waard"
 3. webinar armoede.jpeg
  Door Fractie CU op 29 september 2022

  Webinar armoede en schulden

  Dinsdagavond volgde fractievoorzitter Kees van der Zaag een interessant webinar over armoede en schulden. Met een mooi dashboard om wijken en straten met energiearmoede herkennen (niveau postcode).

  Lees meer over "Webinar armoede en schulden"
 4. Armoede -rekening betalen.jpg
  Door Fractie CU op 26 september 2022

  ChristenUnie en CDA vragen het college om een lokaal isolatieplan tegen energiearmoede

  Het kabinet heeft afgelopen dinsdag op Prinsjesdag aangekondigd om mensen met energiearmoede via een Energieplafond voor 1 jaar tegemoet te komen. Volgens Kees van der Zaag, fractievoorzitter ChristenUnie, is dit een belangrijke eerste goede stap.

  Lees meer over "ChristenUnie en CDA vragen het college om een lokaal isolatieplan tegen energiearmoede"
 5. Foto Johan van Boven van Culemborg van Boven.png
  Door Fractie CU op 2 maart 2022

  5 maart woonmars Culemborg! Fiets/loop je mee?

  Op 5 maart houdt ChristenUnie Culemborg een woonmars in Culemborg. De reden voor de woonmars? “Culemborg zit in een wooncrisis. Aan de vraagkant zit de huizenmarkt op slot. In Pavijen worden door de gemeente plannen voorbereid voor de bouw van 1900 woningen. Een lange-termijnplan: de woningen moeten in 10 jaar gerealiseerd zijn. De vraag is of deze plannen niet te ambitieus zijn. Diverse Culemborgers denken ook na over hun woningbehoefte en die van anderen. En komen met (alternatieve) plannen om aan de vraagkant van de woningbouw met concrete projecten te komen, die veelal op korte termijn gerealiseerd kunnen worden,” aldus lijsttrekker Kees van der Zaag.

  Lees meer over "5 maart woonmars Culemborg! Fiets/loop je mee?"
 6. Rijtjeshuis-min.jpg
  Door Fractie CU op 10 februari 2022

  Verduurzamen doen we samen: snel en slim woningen isoleren

  ChristenUnie heeft met CDA, Groen Links en PVDA een motie opgesteld, die unaniem door de gemeenteraad is aangenomen. Kees van der Zaag, lijsttrekker voor ChristenUnie Culemborg: "Ik wil slecht geïsoleerde woningen in wijken zo snel mogelijk aanpakken. Ook voor mensen die geen energiebesparende hypotheek kunnen opbrengen. Verduurzamen doen we samen. Met extra aandacht voor wie dat nodig heeft".

  Lees meer over "Verduurzamen doen we samen: snel en slim woningen isoleren"
 7. 273201022_299166022243610_9048598789075636889_n.jpg
  Door Fractie CU op 3 februari 2022
 8. Woningbouwplannen 2022
  Door Fractie CU op 3 februari 2022

  Geen extra 1,4 miljoen euro zonder een goed plan voor Pavijen

  ChristenUnie Culemborg is kritisch op de woningbouwplannen van de gemeente. Te lang zijn er ontwijkende antwoorden gegeven. Door de gemeente is er nog niet eens grond aangekocht, waardoor de bouw van 1900 woningen voor over 10 jaar nu al in gevaar komt. Er ligt nu een plan klaar, maar is dat eigenlijk wel haalbaar? En de beloofde groene plannen? Blijken helemaal niet zo groen te zijn. Lees hieronder de ingezonden brief van onze fractievoorzitter Kees van der Zaag.

  Lees meer over "Geen extra 1,4 miljoen euro zonder een goed plan voor Pavijen"
 9. header top 5.jpg
  Door Fractie CU op 10 januari 2022

  CU pleit voor directe bouw op bestaande locaties

  Bouw per direct appartementen op bestaande bouwlocaties om de grote woningnood te verlichten. Investeer in woningisolatie en geef financiële ondersteuning aan inwoners die niet mee kunnen doen. Dit is één van de voorbeelden van plannen waar ChristenUnie Culemborg zich de komende jaren hard voor gaat maken. “Wij gaan voor een betrouwbaar, sociaal en inclusief, leefbaar en duurzaam Culemborg,” aldus lijsttrekker Kees van der Zaag.

  Lees meer over "CU pleit voor directe bouw op bestaande locaties"
 10. Waterstof voor Culemborg.jpg
  Door Fractie CU op 18 december 2021

  Waterstof krijgt een plaats in het coalitieakkoord 2021-2025

  ChristenUnie Culemborg is blij dat waterstof een plaats krijgt in het coalitieakkoord 2021-2025 “Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst”. Een van de maatregelen is het opschalen van de productie en import van waterstof.

  Lees meer over "Waterstof krijgt een plaats in het coalitieakkoord 2021-2025"