Kees van der Zaag

Fractievoorzitter: Kees van der Zaag

Met ons gezin, vrouw en 2 kinderen, wonen wij alweer 13 jaar in de mooie stad Culemborg. In het dagelijks leven werk ik als raadsadviseur/waarnemend griffier bij de gemeente Buren. In mijn vrije tijd fiets en voetbal ik graag.

Ik heb hart voor de christelijke gemeentelijke politiek. Eén van mijn kernwoorden is duurzaamheid. Culemborg wil graag in 2040 energieneutraal zijn. Dat is een uitdagende opgave. En dat vraagt om het bewandelen van nieuwe wegen in de energietransitie. Zoals waterstof voor Culemborg. Maar ook meer zon op daken. Om uiteindelijk meerdere alternatieven te bieden voor de energiebehoefte van de toekomst.

De woningmarkt is overspannen. Er wordt in Culemborg veel gebouwd in het dure en het middensegment. Om jongeren en kwetsbare mensen woonruimte te kunnen bieden, moet er meer goedkope woonruimte in onze stad komen.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat wij een christelijk sociale geluid kunnen laten horen. Zeker in de huidige tijd van welvaart is het belangrijk om keuzes te maken waarbij we oog hebben voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Dat vraagt om creativiteit, een luisterend oor en om actief deel te nemen aan de samenleving.