Coalitieakkoord ondertekend, wethouders geïnstalleerd

Lekbrug - foto Cobie Eigenraamdonderdag 17 april 2014 20:45

Met de ondertekening van het coalitieakkoord en de installatie van de wethouders in het college is het nu officieel: Samen met VVD en D66 mag de ChristenUnie een bijzondere plek vervullen in het gemeentebestuur. Hiervoor zijn we heel dankbaar. Die dankbaarheid spreken we in het bijzonder uit naar al die kiezers die ons het vertrouwen hebben gegeven en al die mensen die ons met het verkiezingsresultaat op allerhande manieren hebben gelukgewenst. We ervaren de uitkomst als een van God gegeven zegen én een verantwoordelijke opdracht.

Na vier jaar stevig en tegelijkertijd constructief oppositievoeren, wacht ons als coalitiepartij een nieuwe rol. Een rol waarin we samen met de andere partijen zullen werken aan een helder stadsbestuur, dat dicht bij mensen staat en dat dienstbaar is aan het algemeen belang. Juist omdat er zulke grote veranderingen op stapel staan, is het coalitieakkoord vooral een intentieverklaring geworden, waarbij veel van de concrete uitwerking nog open ligt. In die uitwerking zullen we de komende tijd zoveel mogelijk samenwerking zoeken. Samenwerking binnen de coalitie, met de gehele raad, maar zeker ook met Culemborgers die hun steentje willen bijdragen. De afgelopen tijd hebben we veelvuldig gebruik gemaakt van de expertise in de stad, we zullen dat krachtig doorzetten.

Het wordt hoe dan ook een spannende tijd met grote opgaven. We zullen met toewijding ons werk voor de stad voortzetten, in de hoop dat we mogen blijven rekenen op uw steun en inbreng. Laat ook in de komende tijd uw stem horen. Dat kan door contact met ons en andere fracties op te nemen. Dat kan door in te spreken in vergaderingen van de gemeenteraad. Lokale democratie begint bij onszelf, brede betrokkenheid zorgt voor een krachtig en vruchtbaar bestuur. Want we zijn er voor elkaar!

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Nieuwsarchief Fractie > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

april

maart

januari