365 dagen per jaar winkelen? Laat uw stem horen!!

Binnenstad Culemborg - Winteravond 01donderdag 19 december 2013 15:00

Als het aan het college van B&W ligt, dan is het binnenkort mogelijk om in Culemborg te winkelen tot je erbij neervalt. Op basis van de gewijzigde Winkeltijdenwet kan het college vrijstelling verlenen van de hoofdregel in die wet, die bepaalt dat het verboden is om winkels open te stellen op zon- en feestdagen. Zonder hier vooraf met de gemeenteraad in gesprek te gaan, heeft het college een conceptverordening gelanceerd met de ruimst denkbare vrijstelling.

In het concept is opgenomen dat alle dagen per jaar winkels mogen worden opengesteld, van 6:00 uur tot 22:00 uur. Alleen voor Dodenherkenking op 4 mei is een kleine uitzondering opgenomen, dan moeten de winkels dicht om 19:00 uur. De ChristenUnie is zeer ongelukkig met deze actie van het college, die wat ons betreft niet past bij de situatie in Culemborg. Voor de ChristenUnie staat het algemeen belang voorop en een hiermee samenhangende evenwichtige afweging van belangen van verschillende (doel)groepen in de samenleving. Om de volgende redenen zullen wij alles eraan doen om een definitief voorstel in balans te krijgen:

  1. Het volledig vrijgeven van de openingstijden van winkels is een maatregel die de structuur van de samenleving raakt. Voor de ChristenUnie heeft een collectieve vrije dag een grote waarde als rustpunt in een hectische maatschappij. Uiteraard mag die dag door ieder op een eigen wijze worden ingevuld, maar mensen moeten beschermd worden tegen de doorgaande invloed van de marktwerking. Wanneer directe concurrenten besluiten op zondag open te gaan, is geen sprake meer van vrijwilligheid voor ondernemers die dit eigenlijk niet zouden willen.
  2. Het volledig vrijgeven van openingstijden brengt kleine middenstanders nog verder in het nauw. Voor een ruimere openstelling is geen personeel beschikbaar, of zijn de kosten niet te dragen. Wat de ChristenUnie betreft draagt het niet bij aan het weer laten bruisen van de binnenstad, integendeel. Door de ruimere openstellingstijden zal de bezetting met winkelend publiek alleen maar meer verwateren. Wanneer kleine ondernemers ervoor kiezen om op een andere dag  dan de zondag gesloten te zijn, zal dit vooral leiden tot verwarring onder consumenten en een verdere neergang betekenen van het klimaat in de (binnen)stad. Het zullen met name de supermarkten en andere grootdetaillisten zijn, die van de verruiming profiteren, ten koste van kleinere ondernemers.
  3. De manier waarop het college dit voorstel lanceert, is op het randje van wat nog behoorlijk bestuur genoemd kan worden, of er al overheen. Voorafgaand aan het voorstel is hierover niet met de gemeenteraad gesproken. De conceptverordening wordt aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd, net vóór de verkiezingen. Voor een structurele wijziging van deze omvang is dat niet gebruikelijk. Maar er is nog meer aan de hand. Zonder dat het voorstel überhaupt besproken is met de gemeenteraad, besluit het college de bestaande verordening niet te zullen handhaven en dat vrijwel met onmiddelijke ingang. Niet handhaven is bestuurlijk zeer zwak en is in andere gevallen (bijvoorbeeld fietsen buiten de rekken bij het station) zeer krachtig door het college afgewezen. In dergelijke gevallen heeft ook de raad zich vóór het handhaven uitgesproken, om zelfs maar een zweem van willekeur te voorkomen. Als er al sprake zou kunnen zijn van niet handhaven, dan zou dat pas enigszins verantwoord zijn na het goedkeuren van de verordening door de gemeenteraad.

De ChristenUnie strijdt vol overtuiging voor een evenwichtige verordening voor de winkeltijden. Maar uiteraard horen we heel graag hoe dit in en om de stad leeft. Zowel bij bewoners, consumenten alsook ondernemers. Daarom zullen we de komende tijd zoveel mogelijk reacties verzamelen. We roepen u op te reageren, wat uw mening ook is! U kunt uw bijdrage onder dit artikel kwijt, of mailen naar fractie@cu-culemborg.nl. Alvast dank!

« Terug

Reacties op '365 dagen per jaar winkelen? Laat uw stem horen!!'

1 2 3 Laatste pagina
René van Rooij
Geplaatst op: 19-12-2013 17:11 Quote
Beste mijnheer Jumelet,

Zeer positief dat de ChristenUnie dit onderwerp onder de aandacht brengt.
Ik vind het te gek voor woorden dat de Gemeente, onder druk van het grootwinkelbedrijf, deze maatregel wil doorvoeren.
Ik, als kleine zelfstandige, ben absoluut tegen dit voorstel, omdat ik na zes dagen per week werken ook wel toe ben aan een dag rust.
Ook vind ik het oneerlijke concurrentie dat collega's, die wel personeel in dienst hebben, waarschijnlijk wel gewoon open zullen zijn.

Met vriendelijke groet,
Ad. Hogerdijk-Wijnen
René van Rooij
Laurens-Jan Merkx
Geplaatst op: 19-12-2013 23:50 Quote
Ik sluit mij aan bij dit bericht. Net zoals de citaten in de Gelderlander dd.19/12/2013 van Dhr. Warrink: "Als je het vrijgeeft wordt het een allegaartje waar je u tegen zegt. We hebben nog nooit een koopzondag gehad waarop iedereen open gaat. Ik zou pleiten voor de laatste zondagen van elke maand.", "Alleen openstellen is niet voldoende. Er moeten activiteiten zijn, thema’s waar de mensen op afkomen. Als je er een succes van wilt maken, moet je een citymanager aanstellen. Die kan de kar trekken: activiteiten organiseren en de ondernemers op één lijn krijgen.”

Met vriendelijke groet,

Laurens-Jan Merkx
Giel Smits
Geplaatst op: 24-12-2013 07:08 Quote
Zoals gesteld in ons krante artikel in Cul. Courantvan begin 2013, waarin we hebben uitgelegd hebben waarom we geen gebruik maakten van de mogelijkheid om op zondag open te gaan, zijn ook wij geen voorstander.
Verschraling van winkelaanbod door afhaken van kleine detaillisten, onduidelijkheid in openings en sluitingsdagen/tijden, verdere afbraak horeca, leegstand, sociale verarming door dat over 5 jaar iedereen weer aan het werk moet op zondag.
En waarvoor? We gaan met zijn allen niet meer consumeren dus gaan we dezelfde omzet verdelen over 7 dagen, waarvan op 1 dag de kosten 2oo% blijven omdat de CAO's altijd jaren achter lopen.
Alex Tins
Geplaatst op: 24-12-2013 14:52 Quote
Een geweldig goede reactie Daniël in de Culemborgse Courant namens de CU.
Als Gemeente de Schuilplaats hebben wij op koopzondag 15 december jl. het weinige winkelende publiek aangesproken over de betekenis van Kerst en hen uitgenodigd voor de Kerstavond viering in het KWC.
Zoals de foto in de CC bij het artikel over de koopzondag een leeg plein laat zien, zo is het nu al op de koopavond. Dus dit brengt voor de ondernemers helemaal niets en de consument weet inderdaad niet wie er wel of niet aan mee doet!
Daarnaast geloof ik nog steeds dat mijn God en Vader geen fout maakte om rust in te lassen op de 7e dag. Meer dan 25% van alle gezondheidsklachten is psychisch en dat wordt mede veroorzaakt door de 7 x 24 uur economie.
We zijn van ouds een vrijstad en dat was een goed plan destijds. Deze vrijstelling brengt niets Gemeente Bestuur!
Sjors
Geplaatst op: 27-12-2013 11:39 Quote
Ik denk dat de gemiddelde consument er blij mee is. En als ondernemer moet je naar je klanten luisteren, anders lopen ze weg. Misschien is het tijd eens naar je openingstijden te kijken. Wanneer is het druk, wanneer niet? Ik zie de problemen, maar ook kansen.

@René. Je hoeft niet open. Jouw klanten komen niet voor een flesje wijn van €1,50, maar voor een breed assortiment en kwaliteit. Zorg dat je klanten weten wanneer je vrije dag is, zodat ze niet onverwacht voor een dichte deur staan, dan gaan ze echt niet naar een ander.

@Laurens-Jan. Goede ideeën. Die city-manager had er al lang moeten zijn. Huurprijzen naar beneden zien te krijgen, een goede verdeling van aanbod in winkels, het vergunningen beleid van de gemeente aanpakken... ( Hoe lang wacht Joan nu al op de gemeente? Sinds maart? Hoe kan het dat een ondernemer zo lang bezig is om de vergunningen rond te krijgen.) Bang dat het een allegaartje wordt; Zie iedereen op een lijn te krijgen. Een mooie taak voor dat nieuwe ondernemersfonds en het VOC. Klagen en vervolgens niks doen, daar kom je er niet mee. Kom op, mouwen opstropen en er tegen aan. Actie!

@ Giel. Ik zie je probleem. De concurrentie gaat zeker open. Je zult je knopen moeten tellen, wat kost het aan omzet als ik dicht blijf, wat ben ik extra kwijt als ik open ga. Die CAO geldt ook voor de anderen, dus dat is geen argument.

@Alex. Van mij mag jij je zondag indelen zoals je wil. Laat mij die vrijheid dan ook.
Frans de Laat
Geplaatst op: 18-01-2014 21:33 Quote
Volledig eens met de fractie .
Onbeperkte openstelling activeert alleen maar de hebberigheid van het moment.
En als er nu een noodzak was om de overvolle winkelstraten een beetje te spreiden, dan zou je daar nog een argument voor verruiming kunnen vinden, maar ik heb dit als culemborger nog niet echt geconstateerd
Joost Reus
Geplaatst op: 26-01-2014 19:44 Quote
De vraag is hoeveel winkeliers ruimere openingen willen en hoeveel niet. Vandaar een korte enquête die ook via Facebook is verspreid. Zie: https://docs.google.com/...gG8JjJmiAtzfgw/viewform
b
Geplaatst op: 23-04-2014 10:42 Quote
To know the source of Replica Watches inspiration for the Hamilton Khaki Navy Sub Auto Chrono, should explore the depths of Rolex Replica the legacy of the brand. And to go back to 1928! Indeed, this very contemporary dive Watch Hublot Replica Watches takes the form of the legendary Hamilton Piping Rock, which was released on this date and who became even the official watch of the New York baseball team, the Yankees!
chaussures nike air max 95
Geplaatst op: 17-10-2014 18:12 Quote
Basically, never mind. It looks like I put arrangement the LUNs effectively, the problem ended up being to chaussures nike air max 95 http://www.chateaulaloubiere.com/Scripts/gether with ESXi not necessarily joining accurately over the GUI. I had developed to chaussures nike air max 95 http://www.chateaulaloubiere.com/Scripts/ get this done to chaussures nike air max 95 http://www.chateaulaloubiere.com/Scripts/ help support the particular LUNs:
doudoune moncler homme
Geplaatst op: 17-10-2014 20:12 Quote
Look at MyFiveStarMusic. net My spouse and i find good audio as well as i'm constantly changing. Its farely fresh along with I'm getting this up. Please check it out. Many thanks I love the thinking behind these kinds of, nevertheless Exercise similar to hearing on-line r / c. It just takes at a distance the call to try to find music. Just established this, along with leave it in the background.
<a href="http://www.lespoz.fr/moncler-paris/" >doudoune moncler homme</a>
louboutin soldes
Geplaatst op: 17-10-2014 21:13 Quote
We too consider it stinks which Skies usually do not supply an remover to the Kontiki program. We are currently waiting some sort of call again using their techies to express with me how to treat it. Helps keep an individual shared.
louboutin soldes
cheap louis vuitton
Geplaatst op: 18-10-2014 03:15 Quote
After talking with his wife, former Hong Kong actress Nina Li Chi, he donated HK$500,000 (US$64,342) to tsunami-affected people in a charity show with celebrities in Hong Kong and put another HK$500,000 into setting up a charitable foundation.
cheap louis vuitton
louboutin femme pas cher
Geplaatst op: 18-10-2014 06:45 Quote
ALRIGHT Only downloaded SBB and not pleased with it all mainly absolutely no get rid of options eliminated often the SBB along with Online Structure elemnents from User interface yet KHost and KService remain therefore taking double moment for anti virus software program start upwards and so on and so forth may anyone assist me to remove them permenantly! Take care in advance HEY ,! That is certainly *wrong*! Would it be definitely not in breach regarding deal? This stinks...
louboutin femme pas cher
archeage gold
Geplaatst op: 18-10-2014 09:38 Quote
i love this site so much!
archeage gold
mulberry outlet
Geplaatst op: 18-10-2014 12:57 Quote
Another great hidden detecto mulberry outletr will be Ystatus. net. New features are going to mulberry outlet be added in before long.
ipblbjhql
Geplaatst op: 18-10-2014 13:12 Quote
365 dagen per jaar winkelen? Laat uw stem horen!! - ChristenUnie Kampen
<a href="http://www.gwz4u7jpr7h9dfeg40551k06776ws16es.org/">aipblbjhql</a>
ipblbjhql http://www.gwz4u7jpr7h9dfeg40551k06776ws16es.org/
uipblbjhql
cbstiozgio
Geplaatst op: 18-10-2014 13:13 Quote
365 dagen per jaar winkelen? Laat uw stem horen!! - ChristenUnie Kampen
cbstiozgio http://www.gr353377ng9wrg4m2ns180rr2414sohqs.org/
<a href="http://www.gr353377ng9wrg4m2ns180rr2414sohqs.org/">acbstiozgio</a>
ucbstiozgio
vfpignkjpg
Geplaatst op: 18-10-2014 13:21 Quote
365 dagen per jaar winkelen? Laat uw stem horen!! - ChristenUnie Kampen
vfpignkjpg http://www.g71rrjoa927lk6y7qmo500yo45959o4ls.org/
uvfpignkjpg
<a href="http://www.g71rrjoa927lk6y7qmo500yo45959o4ls.org/">avfpignkjpg</a>
pwqomjvzoz
Geplaatst op: 18-10-2014 13:47 Quote
365 dagen per jaar winkelen? Laat uw stem horen!! - ChristenUnie Kampen
pwqomjvzoz http://www.g93nzoxe276y66mx9x75a335b0zx0qz0s.org/
<a href="http://www.g93nzoxe276y66mx9x75a335b0zx0qz0s.org/">apwqomjvzoz</a>
upwqomjvzoz
nike air max 1 pas cher
Geplaatst op: 18-10-2014 17:02 Quote
I am unable to work these kinds of individuals in the House windows several.
nike air max 1 pas cher
louis vuitton outlet store
Geplaatst op: 18-10-2014 23:48 Quote
The Ministry of Education plans to promote more professional degrees, so that the proportion is 50-50, Xie said.
louis vuitton outlet store
air jordan release dates
Geplaatst op: 18-10-2014 23:48 Quote
This year the intrepid census-takers are even using GPS and satellite imagery to make sure they don't miss a single shantytown or dwelling out in the suburbs.
air jordan release dates
http://nautilusweb.it/wp-content/languages/it.phpl
Geplaatst op: 19-10-2014 13:10 Quote
we live making use of iscsi goal on the earn is actually a erectile dysfunction package, therefore it is not just to get hard drive storage space. privately, i suggest staying away from safe-keeping server.
http://nautilusweb.it/wp-content/languages/it.phpl
jacksosfolfzteyro
Geplaatst op: 19-10-2014 13:17 Quote
In the first of a new series of quarterly art specials, Shanghai Daily selects six of these upcoming artists and presents their stories. Hu Jianjun, Zhao Zhengrong, Li Chuhui, Wang Yuhong, Zhou Yang and Wang Qin might not be familiar names today, but keep an eye on them, their ideas and techniques set them apart from their contemporaries. abercrombie and kent Hot hip-hop dance, interactive games, lucky draws and various promotions will be held in the newly opened mall. It's Bailian's largest investment in the suburbs. Children can draw on a 100-meter-long scroll and take part in a skateboard contest. air max 97 Ronaldo was free from markers in a counterattack in the 77th, but teammate Douglas chose to take a shot on goal instead of passing to the striker, drawing jeers from the crowd. mulberry Los Angeles has won four of five and remained a season-best 7? games ahead of Texas. In fact, Cixi had been spying on the emperor and Ito. After the Jiawu defeat, she was in favor of forging closer ties with Russia to contain Japan.

In Houston, Ron Artest scored 26 points, Yao Ming added 19 points and seven rebounds and Houston beat Charlotte in another win without Tracy McGrady. abercrombie kids The wine is rarely oaked to avoid an oaky taste overpowering its freshness. There are some exceptions, mostly in New World areas with moderate or warm climates, where the wine is oaked and has flavors of vanilla and spices. abercrombie and fitch uk I think it's a just reward for these lads after a year of sacrifices, Lazio coach Delio Rossi told Rai television. "I'm very happy." &#x30A2;&#x30B0; &#x6FC0;&#x5B89; Palmeiras, which played without injured World Cup veterans Marcos and Edmilson, played a man down for the final six minutes after right back Fabinho Capixaba was sent off for a foul that brought a second yellow card. cheap uggs Marquez believes his best chance of success against Mayweather will hinge on effective use of the jab.

It's Stepanek's fourth career title. The 30-year-old also won in Brisbane in January. womens nike air max FIVE Jamaican track and field athletes expected to run in the 4x100 and 4x400 meters relays at the world championships have been pulled off the team, the IAAF said yesterday. hollister outlet uk Though many people disputed her findings as too high, no one disputes that raising a child is expensive. mulberry factory shop Buddhist monks and nuns call azalea "sala" - holy trees frequently mentioned in Buddhist scriptures. From Baoguo Temple, half way up the mountain, to Wanfoding, the peak, azaleas cover the whole area. As different varieties bloom at different times, from March to August, the mountain is always colorful and fragrant. For the sushi with fatty ingredients, the chef sprinkles them with pomelo-flavored vinegar to cut through the fat.

http://mennecy.info/usef...ng-a-productive-garden/
http://aegfe.sondij.llzo...hem.es/aapmx/kaka/hesp/
http://acupuncturecourse...ions-on-the-F-word.html
http://www.njeri-rionge....ine-standard-newspapers
http://jayyidah89.wordpr...m/profesion-pendidikan/
Scarpe Hogan Outlet
Geplaatst op: 19-10-2014 15:12 Quote
Amazing wanted post! My partner and i emerged in this article simply because I could see your opinion over at Krebs about Protection blog site. It is a great help your corporation is sensible! Now I are receiving a thought precisely how these kind of scammers are receiving the actual components to complete their very own offences!
Scarpe Hogan Outlet
1 2 3 Laatste pagina
Nieuw bericht