Culemborgse Courant: "Raadspraat: Vluchtgedrag"

vluchtelingencrisis-1woensdag 04 november 2015 20:09

CU-raadslid Maarten van Eck: "Het ontroert me als mens om te zien dat er zoveel leed is. Het is dan ook moeilijk te verkroppen als ik meningen hoor over beleid waar die vluchteling maar 'lastig' is in te passen. Doe normaal en open je ogen voor mensen om je heen! Er is meer dan cijfers en regels." Lees hier de Raadspraat van Maarten van Eck uit de Culemborgse Courant.

"CULEMBORG - Vorige week was ik als gast op een avond van het CDA over vluchtelingen, een actueel onderwerp dat ook bij de ChristenUnie hoog op de agenda staat. Voor ons staat vast dat dit een kans is om Culemborgs beste beentje voor te zetten…

Laten we de zaken vooral menselijk bekijken. Niemand van ons wil in de steek gelaten worden, zeker niet als we het moeilijk hebben. Natuurlijk is er onder de vluchtelingen kaf onder het koren maar als je met een lekke band langs de weg hebt gestaan wil dat niet zeggen dat je niet meer moet rijden. We willen als ChristenUnie er zijn voor iedereen, ook als dat een keer niet goed uitkomt.

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) stelt eisen aan de grootte van opvangcapaciteit. Het college heeft hierop aangegeven dat Culemborg hier niet aan kan voldoen. Wethouder Sidali heeft tot nu toe laten zien dat hij wil doen wat hij kan. Als raad moeten we dat vooral stimuleren.

Culemborg komt aan de beurt en als we nu niet vooruitzien, vergeten we te regeren. We zijn misschien een klein stadje met beperkte ruimte maar je hoeft niet groot te zijn om iets bijzonders te betekenen voor de kwetsbare medemens.

Als CU hebben we raadsvragen gesteld of er nu geen gebouwen zijn waarmee we aan de opvangcapaciteit voldoen. We hebben gevraagd te kijken naar mogelijkheden zoals leegstaande panden. Verder hebben we gesuggereerd om te zoeken naar een wijze van bouwen waarbij de nieuwe woningen ook ingezet kunnen worden als sociale woningen als de vluchteling (eventueel) weer gevlogen is. Zo doen we iets voor de korte termijn en werken we ook aan het woningtekort in onze mooie stad."

Maarten van Eck, Fractie ChristenUnie

m.v.eck@cu-culemborg.nl

De Raadspraat verscheen 4 november 2015 in de Culemborgse Courant.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht