Motie beperkt beschikbaar stellen (Rijks)subsidie tbv VVE-opleidingen

Daniël Jumelet 2014 - portretfoto 01vrijdag 20 maart 2015 16:59

Tijdens de raadsvergadering van 19 maart diende de ChristenUnie samen met de SP en het CDA een motie in omtrent de subsidie voor VVE-opleidingen. De partijen willen alleen opleiding van medewerkers mogelijk houden bij de huidige VVE-aanbieders. De motie haalde helaas geen meerderheid.

De motie


De Raad,

gehoord de beraadslaging,

Overwegende dat:

  • Het rijk in 2015 de specifieke uitkering Onderwijsachterstandenbeleid beschikbaar stelt en daarnaast voorziet in extra geld voor het verhogen van het taalniveau van de pedagogisch medewerkers pedagogisch medewerkers werkzaam in de VVE.
  • Het college voornemens is om deze vanuit het Rijk beschikbare middelen toegankelijk te maken voor alle kinderopvangorganisaties in Culemborg voor het volgen van VVE-opleidingen.
  • Het VVE-beleid voor 2016 en verder nog vastgesteld moet worden.
  • Subsidies doelmatig moeten worden ingezet, op basis van onderliggend, vastgesteld beleid.

Roept het college op

  • Het voor alle kinderopvangorganisaties mogelijk te maken om in het kader van de uitkering Onderwijsachterstandenbeleid subsidies te verkrijgen voor het realiseren van een kwaliteitsimpuls, uiteraard binnen de voorwaarden die van rijkswege worden gesteld.
  • Het in dit kader verstrekken van subsidie voor VVE-opleidingen te beperken tot die kinderopvangorganisaties die in Culemborg vanuit het bestaande beleid VVE-plaatsen bieden.

en gaat over tot de orde van de dag.
 

Namens de fracties van:

ChristenUnie Culemborg, Daniël Jumelet
SP, Thijs Heemskerk
CDA, Nicolien de Geus

De motie werd ingediend en besproken tijdens de raadsvergadering op 19 maart 2015. U kunt de vergadering hier terugkijken. Het betreft agendapunt 14.

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht