College moet aan de slag met toegankelijke stad voor elke Culemborger

rolstoel-610zaterdag 05 maart 2016 20:00

De ChristenUnie diende vorige week samen met PvdA, GroenLinks, D66 en Culemborg Centraal een motie in die vrijwel unaniem gesteund werd door de raad. De motie zet de toegankelijkheid van de stad Culemborg op de agenda voor iedereen die een handicap heeft.

Het college moet nu voor 1 oktober een agenda presenteren met verbeterpunten voor elke soort handicap, van lichamelijke handicap tot verstandelijke handicap. Het gaat om de bekende letterlijke drempels, maar ook de figuurlijke drempels, zoals bordjes die voor visueel gehandicapten niet leesbaar zijn of teksten die voor mensen met een verstandelijke handicap niet te volgen zijn. Alle mensen in Culemborg moeten kunnen leren en werken. 

Maarten van Eck van de ChristenUnie: “De tijd is rijp dat we niet meer kijken naar de handicap maar naar de mens, die graag iets wil. We willen het college uitdagen om te zoeken naar mogelijkheden voor verbeteringen in de stad.” Op die manier hopen de indieners een goede strategie te ontwikkelen om Culemborg voor iedere persoon toegankelijker en prettiger te maken. 

De motie is aangenomen tijdens de raadsvergadering van 3 maart 2016. U vindt de motie hier.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht