Daniël Jumelet in Culemborgse Courant: "Ik wil opkomen voor recht en gerechtigheid"

Daniël Jumelet 2014 - portretfoto 0111-03-2015 20:06 11-03-2015 20:06

Fractievoorzitter Daniël Jumelet is ook kandidaat voor de provincie, plek 17, om zijn betrokkenheid bij de provincie gestalte te geven: "Ik wil opkomen voor recht en gerechtigheid. Mensen die in de verdrukking komen, verdienen steun. Voor mij is dat mijn manier om het evangelie van Jezus Christus concreet handen en voeten te geven. .... Ik zet mij in voor een bestuur dichtbij inwoners. Luisteren naar elkaar is onmisbaar."

CULEMBORG Daniel Jumelet, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Culemborg is ook kandidaat voor de ChristenUnie bij de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. Hij staat op plek 17 om de betrokkenheid bij de provincie gestalte te geven. De Culemborger is duidelijk over zijn motivatie: ,,Ik wil opkomen voor recht en gerechtigheid. Mensen die in de verdrukking komen, verdienen steun. Voor mij is dat mijn manier om het evangelie van Jezus Christus concreet handen en voeten te geven."

Daniel is geen vreemde in de politiek. Al vanaf 2010 is hij actief in de gemeenteraad van Culemborg. Daniel: ,,Ik zet mij in voor een bestuur dichtbij inwoners. Luisteren naar elkaar is onmisbaar. Ik heb grote moeite met regenteske en bevoogdende bestuurders. Dat zet de politiek in een kwaad daglicht en ondermijnt het vertrouwen." 

Daniel heeft duidelijke visie op het werk van de provincie: ,,Graag zou ik een goede samenwerking zien tussen de gemeente Culemborg en de provincie, in wederzijds respect. Zodat enerzijds het lokale bestuur dichtbij inwoners blijft staan en anderzijds initiatieven kunnen worden ontplooid die een grotere schaal nodig hebben, zoals duurzame energievoorziening. Zowel platteland als kleine steden als Culemborg zijn heel waardevol voor onze provincie, die hier een belangrijke taak heeft."

Dit artikel verscheen 10 maart 2015 in de Culemborgse Courant.

Labels
Campagne
Fractie

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht