-
Duurzame energie: gas terug en vol stroom vooruit!
Lees meer over "Duurzame energie: gas terug en vol stroom vooruit!"Culemborg moet over 23 jaar, in 2040, klimaatneutraal zijn. Tot die keuze ben ik, samen met andere leden van de gemeenteraad, gekomen. Vanwaar die keuze? Wat betekent die keuze voor u?
-
Algemene beschouwingen
Lees meer over "Algemene beschouwingen"Dankzij een gunstiger economisch tij gaat het weer beter in Culemborg. We hebben lang klem gezeten in moeilijke omstandigheden en misschien hebben we ons hierdoor ook wel een beetje laten gijzelen. Want het is hoognodig dat we ons op de toekomst richten en met elkaar bedenken welke kant we met de stad op willen. Dat moet op een gestructureerde, integrale manier gebeuren, in plaats van te werken met veel losse beleidsvoornemens. Wat de ChristenUnie betreft heeft Culemborg gezien de demografische ontwikkelingen een enorm potentieel.
-
Kansen voor onderwijs en duurzaamheid door regeerakkoord
Lees meer over "Kansen voor onderwijs en duurzaamheid door regeerakkoord"Daniël Jumelet reageert in de Culemborgse Courant op het regeerakkoord: "Een behoorlijk evenwichtig akkoord. Zo zit er voor midden- en lagere inkomens vooruitgang in. Tegenover de btw-verhoging staan maatregelen die de negatieve gevolgen opvangen." Ook ziet de ChristenUnie kansen voor het onderwijs en duurzaamheid: "We moeten het hebben van innovatie. In Culemborg hebben we voldoende potentie om te experimenteren. Met het regeerakkoord krijgen we de ruimte. Belangrijk in het akkoord is ook meer aandacht voor mantelzorg en de mogelijkheid voor asielzoekers om te werken. Werken is de beste manier om in te burgeren."
-
Hoe kan ik bijdragen aan duurzaamheid?
Lees meer over "Hoe kan ik bijdragen aan duurzaamheid?"Bij de Culemborgse Courant van 18 oktober 2017 zit een bijzonder bijlage. Een speciale editie Duurzaamheid Culemborg. Naast CU-raadslid Gert Mostert zijn Peter Bos, Rinske van Noortwijk en Maurice ten Tije trekkers in de gemeenteraad op het gebied van energie en klimaat. Benieuwd wat u kunt doen? Lees dan de bijlage in de Culemborgse Courant m.m.v. Het nieuwe wonen Rivierenland, Gemeente Culemborg en Energiecoöperatie Vrijstad.
-
Zorg dat mensen weten dat ze anoniem aangifte kunnen doen
Lees meer over "Zorg dat mensen weten dat ze anoniem aangifte kunnen doen"AD.nl: Politie en gemeente doen er ogenschijnlijk alles aan om de daders van de branden op te sporen, vinden de meeste politici in het stadje aan de Lek. Het is nu aan de burgers om met dé gouden tip naar de politie te stappen, stellen ze. ,,Zorg dat mensen weten dat ze volstrekt anoniem aangifte kunnen doen’’, zegt fractievoorzitter Daniël Jumelet van de ChristenUnie.
-
Algemene beschouwing: Marktaandeel & Vereniging Cultuurhistorisch Erfgoed
Lees meer over "Algemene beschouwing: Marktaandeel & Vereniging Cultuurhistorisch Erfgoed"De ChristenUnie geeft concrete ideeën voor verdere participatie met inwoners en instellingen tijdens de algemene beschouwingen: 1: het Culemborgse marktaandeel: "Inwoners kunnen allemaal een aandeel kopen ... Op speciale momenten kunnen inwoners aandelen bij elkaar leggen om voldoende ruimte te creëren om een activiteit te organiseren". 2: een vereniging Cultuurhistorisch Erfgoed met een participanten en/of vriendenstructuur voor bijv. De Fransche School, kerken en verenigingen."
-
Voor behoud De Fransche School!
Lees meer over "Voor behoud De Fransche School!"Vorige week informeerde de ChristenUnie of het ook mogelijk was om het gebouw van De Fransche School af te breken. Dat leverde verschrikte gezichten op bij die mensen die de ChristenUnie minder goed kennen. Want al sinds onze deelname aan de raad, pleiten wij voor het behoud van dit prachtige stadsinitiatief.
-
Daniël Jumelet in de Gelderlander: 'Pietje Bell' is ook schrijver
Lees meer over "Daniël Jumelet in de Gelderlander: 'Pietje Bell' is ook schrijver"Fractievoorzitter Daniël Jumelet blikt terug op roerige tijden in de politiek. "Hij schreef een boek over een compleet ander onderwerp en dat hielp hem in de lokale politiek te blijven."
-
Wie niet horen wil moet voelen
Lees meer over "Wie niet horen wil moet voelen"CU-raadslid Maarten van Eck in de Culemborgse Courant over het nieuwe plan Spoorzone: "Overal in Nederland wordt vanwege leegstand winkelruimte verminderd en geconcentreerd in het centrum. Maar Culemborg bouwt rustig bij en dat op een nieuwe plek. Tal van ondernemers in de stad zien zich hierdoor in hun bestaan bedreigd. ... Waarom wil de gemeente dit allemaal toch? ... Het ergste is: Waar zij niet wil horen, zal de stad moeten voelen." -
Bent u voldoende betrokken bij het nieuwe plan Spoorzone?
Lees meer over "Bent u voldoende betrokken bij het nieuwe plan Spoorzone?"En stelt u het op prijs om in gezamenlijk overleg een plan te ontwikkelen dat breder gedragen wordt? Over het algemeen heerst het gevoel dat men geen inbreng heeft gehad en dat men graag betrokken is bij het ontwikkelen van een plan. Zo ontdekte CU-raadslid Gert Mostert tijdens de voorbespreking op 17 november. De Culemborgse Courant doet verslag.