Zorg dat mensen weten dat ze anoniem aangifte kunnen doen

Door Fractie CU op 28 september 2017 om 15:56

Zorg dat mensen weten dat ze anoniem aangifte kunnen doen

AD.nl: Politie en gemeente doen er ogenschijnlijk alles aan om de daders van de branden op te sporen, vinden de meeste politici in het stadje aan de Lek. Het is nu aan de burgers om met dé gouden tip naar de politie te stappen, stellen ze. ,,Zorg dat mensen weten dat ze volstrekt anoniem aangifte kunnen doen’’, zegt fractievoorzitter Daniël Jumelet van de ChristenUnie.

,,Het kan niet anders dan dat er mensen zijn die weten wie dit doet. Er liggen alleen drempels om de daders aan te geven. Het kan om familie gaan of er is sprake van intimidatie waardoor mensen bang worden.’’

,,Laat mensen, desnoods via een ansichtkaart in elke brievenbus, weten welke stappen ze kunnen zetten en toch anoniem blijven.’’

Daniël Jumelet gaf zijn reactie in een artikel in het algemeen dagblad:

https://www.ad.nl/utrecht/gouden-tip-die-autobranden-stopt-moet-van-culemborgers-komen~ae3a4649/

Labels: ,