Blogs per auteur

 1. lijstrekker GR22 Header.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 27 november 2021

  Lijsttrekker CU: Kees van der Zaag stelt zich voor

  Samen voor een bloeiend Culemborg! Een stad die alleen werkt wanneer we omzien naar elkaar en we luisteren naar wat er speelt. Want samen kunnen we onze bloeiende stad nog meer tot bloei brengen. Niet voor niks is dit dan ook de titel voor ons verkiezingsprogramma! Met veel enthousiasme wil ik mij de komende tijd gaan inzetten als fractievoorzitter van ChristenUnie Culemborg.

  Lees meer over "Lijsttrekker CU: Kees van der Zaag stelt zich voor"
 2. Kees van der Zaag.jpg
  Door Kees van der Zaag op 17 november 2021

  Milieuwinst inzamelen luiermateriaal

  Vandaag in het Nederlands Dagblad:

  Afvalbranche wil dat luierproducent bijdraagt

  Afvalverwerkers willen dat makers en verkopers van luiers geld gaan bijdragen om die te kunnen recyclen. Nu verdwijnt nog een groot deel van de luiers in de verbrandingsoven. Volgens de branchevereniging van gemeentelijke afvalbedrijven NVRD is dat onnodig, omdat er wel een techniek is om dit afval te recyclen. Geld vanuit producenten zou de capaciteit daarvan moeten verhogen. <

  ChristenUnie heeft in de raadsvergadering van 1 april 2021 zich hard gemaakt voor het apart inzamelen van luiermateriaal, zodat er meer milieuwinst geboekt wordt.

  Lees meer over "Milieuwinst inzamelen luiermateriaal"
 3. Kees van der Zaag.jpg
  Door Kees van der Zaag op 15 november 2021

  Terugblik begroting 2022

  Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad van Culemborg gesproken over de begroting 2022. Lees meer over onze inbreng in onze algemene beschouwingen: Het was een intense middag en avond. Met uiteindelijk 10 amendementen en 7 moties waarover we moesten stemmen. Aan de hand van onze drie speerpunten wil ik met u terugkijken:

  Lees meer over "Terugblik begroting 2022"
 4. Binnenstad Culemborg - Winteravond 01
  Kees van der Zaag.jpg
  Door Kees van der Zaag op 11 november 2021

  CU biedt alternatieve begroting

  Vandaag komt de gemeenteraad bijeen om over de begroting van 2022 te praten. Voor de ChristenUnie zijn er drie speerpunten: 

  1. Culemborg is geen Manhattan (ook niet Amsterdam, Utrecht of Rotterdam);

  2. Zorgen voor een financiële solide basis voor de toekomst;

  3. Investeer nu in de (bestaande) lokale samenleving. 

  Lees meer over "CU biedt alternatieve begroting"
 5. Burgemeester en Daniel Jumelet.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 29 oktober 2021

  Daniël Jumelet neemt na 11 jaar afscheid van de raad

  Gisteravond was een bijzondere avond voor de ChristenUnie. Het gehele bestuur was aanwezig bij de raadsvergadering, omdat:

  Daniël Jumelet na 11 jaar afscheid nam van de raad. Kees van der Zaag de fractieleider werd en Bernette Zuidhof haar plaats innam in de raad als fractielid. 

  Hieronder lees je het uitgebreidere verslag:

  Lees meer over "Daniël Jumelet neemt na 11 jaar afscheid van de raad"
 6. IMG_2643-4.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 7 oktober 2021

  Afscheid van fractievoorzitter Daniël Jumelet

  Eind oktober zal Daniël Jumelet afzwaaien als fractievoorzitter van ChristenUnie Culemborg. Een historisch moment: Daniël was in 2010 het eerste raadslid dat namens de ChristenUnie een zetel innam in de gemeenteraad van Culemborg. Als bestuur willen we Daniël hartelijk bedanken voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren. Hij gaf de ChristenUnie een herkenbaar gezicht, en zette zich met veel passie in voor goed bestuur en sociaal beleid. Op de ALV van 19 november zullen we verder aandacht besteden aan zijn afscheid. We zijn dankbaar dat Kees van der Zaag de rol van fractievoorzitter over zal nemen tot de gemeenteraadsverkiezingen en Bernette Zuidhof de vrijkomende zetel zal innemen. Op ons blog blikt Daniël terug op zijn tijd als fractievoorzitter. 

  Lees meer over "Afscheid van fractievoorzitter Daniël Jumelet"
 7. CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 28 september 2021

  In Memoriam: Wim Althuis

  Op 23 september ontvingen wij het verdrietige bericht dat Wim Althuis op 49-jarige leeftijd is overleden. Wim is één van de oprichters van ChristenUnie Culemborg, en heeft een cruciale rol gespeeld in de pioniersfase van de partij. Maar ook recent zette hij zich nog in voor de partij: tot zijn overlijden was hij actief in de selectiecommissie die de nieuwe kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 voorbereidt.

  Lees meer over "In Memoriam: Wim Althuis"
 8. cu culemborg zoekt jou!.png
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 12 juli 2021

  Denk, schrijf en werk mee! Verkiezingsprogramma en campagne

  In 2022 wordt de nieuwe gemeenteraad gekozen. De komende maanden gaan we aan de slag om kandidaten voor de nieuwe lijst te selecteren. Ben je maatschappelijk betrokken, en wil je graag een bijdrage leveren aan de lokale politiek? Of ken je mensen die goed passen op de lijst van CU Culemborg? We horen het graag uiterlijk 9 augustus!

  Lees meer over "Denk, schrijf en werk mee! Verkiezingsprogramma en campagne"
 9. Bestuur CU Culemborg 2021.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
  Door Bestuur CU op 2 juli 2021

  Nieuw bestuur van CU Culemborg

  Tijdens de ALV van vrijdag 2 juli 2021 werd er afscheid genomen van het oude bestuur en het nieuwe bestuur werd geïnstalleerd. Het nieuwe bestuur stelt zich graag even aan u voor! Leest u mee?

  Lees meer over "Nieuw bestuur van CU Culemborg"
 10. Door Fractie CU op 12 juli 2020

  Daniel Jumelet over de bezuinigingen in 2020

  Door de grote tekorten in vooral het sociale domein staat Gemeente Culemborg in 2020 voor een belangrijke bezuinigingsopgave. Hieronder vindt u de inbreng van Daniel Jumelet over deze bezuinigingen.

  Lees meer over "Daniel Jumelet over de bezuinigingen in 2020"