Culemborger Dicky Nieuwenhuis op lijst ChristenUnie Eerste Kamer

Dicky Nieuwenhuis-ceesvdwal.jpg
CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
Door Bestuur CU op 3 maart 2023 om 12:54

Culemborger Dicky Nieuwenhuis op lijst ChristenUnie Eerste Kamer

De Culemborgse Dicky Nieuwenhuis staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Eerste Kamer. In maart vinden de provinciale verkiezingen plaats, waarna de Eerste Kamer gekozen wordt door de provinciale-statenleden. Dicky staat op nummer 11. 

In de afgelopen jaren was ze actief in Culemborg, onder andere korte tijd als wethouder namens de ChristenUnie, voorzitter van Theater De Fransche School en momenteel is ze voorzitter van ChristenUnie Culemborg. In het dagelijks leven is ze directeur van stichting SeeYou, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking in Afrika en Azië. 

"In mijn werk kom ik regelmatig in landen waar de overheid zich niet bekommert om mensen aan de onderkant van de samenleving. Of waar mensen geen poot hebben om op te staan als hen onrecht wordt aangedaan", licht Dicky toe. "Ik ben erg dankbaar dat ik in een land leef als Nederland. Maar helaas zien we ook hier dat de overheid niet altijd opkomt voor de zwaksten in de samenleving. De recente toeslagenaffaire, waarin ouders onterecht van fraude werden beschuldigd en daardoor in grote problemen kwamen, vond ik onthutsend. Ook in Nederland kan de overheid je tegenstander zijn op het moment dat je juist keihard hulp nodig hebt. Dit vormde voor mij de motivatie om me te kandideren voor de Eerste Kamer. Wetgeving kan ingrijpende gevolgen hebben in het leven van mensen. Ik lever graag een bijdrage aan een Nederlandse democratie die een schild vormt voor kwetsbaren".

De foto is gemaakt door Cees van der wal.

Het persbericht is in Het Kontakt verschenen.