CU in gesprek met sociale ondernemer Conny van Herwijnen bij De Witte Schuur

witte schuur 2022 2.jpeg
CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
Door Bestuur CU op 12 maart 2022 om 09:00

CU in gesprek met sociale ondernemer Conny van Herwijnen bij De Witte Schuur

Op vrijdag 11 maart bezochten lijsttrekker Kees van der Zaag en Cissy Pater, nummer 3 op de lijst, de lokale zorgboerderij De Witte Schuur. Bij De Witte Schuur vinden dagelijks circa 70 mensen met een beperking uit Culemborg en omgeving dagbesteding.

Sociale ondernemer

Tijdens de rondleiding die Kees van der Zaag en Cissy Pater kregen was elke deelnemer bezig met iets eigens: in de bakkerij werken met een patissier, paasdozen beschilderen in het atelier, schurend in de houtwerkplaats, in de stal zorgen voor de pasgeboren lammetjes en achter de kassa in de winkel. Ook was er een groep die vooral voor de beleving op de boerderij komt. 

“We vinden het belangrijk dat al onze werkzaamheden een link hebben met de echte wereld, zodat de deelnemers zien waarvoor ze het doen,” ligt sociale ondernemer Conny van Herwijnen toe.

witte schuur 2022

“Elke dag komt er een forse groep voor de dagbesteding bij de Witte Schuur. We waren onder de indruk van deze schaal en de 'zorg op maat' die toch geboden kan worden,” verteld Lijstrekker Kees van der Zaag.

Conny van Herwijnen: “Bij De Witte Schuur zijn er ca. 32 professionele medewerkers en begeleiders. Hierdoor is er veel ruimte en persoonlijke aandacht voor iedereens kunnen. Met recht een belangrijke werkgever voor een maatschappelijke doelstelling in Culemborg”.

Coronacrisis niet zonder gevolgen

De coronacrisis maakte het ook voor De Witte Schuur niet gemakkelijk. “Het viel niet meer om te zorgen voor continuïteit,” legt Conny van Herwijnen uit, “Voor de cliënten, die niet konden werken was het een groot gemis. Wij hebben er alles aan gedaan om toch mogelijkheden te bieden. Maar daarnaast was het ook in financieel opzicht een zware tijd. We hadden een groot verlies aan inkomsten en kregen slechts één keer steun van een regeling”. 

“Ik vind het bewonderingswaardig hoe de familie van Herwijnen – van Dord (Conny, Frans, Frans JR en Sanne) zich ondanks tegenslag zich zo zijn blijven inzetten voor hun passie. Het is hun gelukt om zoveel mogelijk (zorg)aanbod te blijven bieden en -met veel inzet van eigen ondernemerscreativiteit en middelen- de werknemers te behouden,” zegt Lijsttrekker Kees van der Zaag, “Aan onze visie ‘omzien naar elkaar’ wordt bij De Witte Schuur mooi invulling gegeven”.

 

Deel dit bericht