ChristenUnie bespreekt ideeën voor calisthenics-park

celesto de groot.jpg
CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
Door Bestuur CU op 13 februari 2022 om 07:00

ChristenUnie bespreekt ideeën voor calisthenics-park

Lijsttrekker Kees van der Zaag, Erik Stroomberg en Cissy Pater, de nummers 2 en 3 op de kandidatenlijst, spraken op donderdag 11 februari met initiatiefnemer Celesto de Groot over zijn idee voor een calisthenics-park. Calistenics is een buitensport waar jong en oud op  meerdere soorten rekstokken en op een valvriendelijke ondergrond oefeningen kunnen doen.

"Vanuit mijn eigen levenservaring wil ik het sporten en gezond leven in Culemborg stimuleren. Het gaat uit van het principe van gezonde geest en gezond lichaam," aldus Celesto.

Celesto toont ons met trots het ontwerp en vertelt over de voorbereidingen. Hij heeft 50 sponsoren benaderd en hoopt op veel donaties via zijn crowdfunding, zodat de benodigde €30.000,- snel beschikbaar komt. Veilig sporten is belangrijk. Celesto vertelt: ”Op dit moment zijn er geen richtlijnen voor veiligheid. Ik besteed veel tijd aan de veiligheid van het sportpark voor Culemborg. Ook wordt het sportpark toegankelijk voor rolstoelgebruikers”. 

"Een mooi burgerinitiatief," stelt Cissy Pater, "het wordt een open, voor iedereen toegankelijke plek waar je gratis en in de frisse lucht kan werken aan (spier)kracht en vitaliteit. Doordat het open is voor alle inwoners van Culemborg, kan het ook een ontmoetingsplek worden."

De ChristenUnie brengt dit soort goede ideeën van burgers graag onder de aandacht, omdat het past bij onze visie.

Op de foto van links naar rechts: Celesto de Groot, Cissy Pater en lijsttrekker Kees van der Zaag.