Charles de Wolff de nummer 5 op de lijst stelt zich voor

Charles de Wolff header.jpg
CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
Door Bestuur CU op 23 december 2021 om 07:00

Charles de Wolff de nummer 5 op de lijst stelt zich voor

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wij stellen graag onze kandidaten aan je voor. Nummer 5 op de lijst is Charles de Wolff. Klik hier voor de volledige kandidatenlijst.

Met veel enthousiasme ben ik nu commissielid en zet ik me zo met de fractie in voor een bloeiend Culemborg. En nu sta ik op nummer 5 van de kieslijst! Ik stel me graag aan u voor. 

Wie ben ik

Ik ben Charles de Wolff, 48 jaar en getrouwd met Tineke met wie ik 3 volwassen kinderen heb. Ik ben chemisch ingenieur (TU Delft) en heb daarnaast een masters degree in operations en supply chain management. Ik heb veel werkervaring in de chemische industrie en na een paar jaar een fabriek bij Philips Health Tech in Best geleid te hebben, ben ik vanaf januari 2022 werkzaam als area plant manager bij Huntsman in Rozenburg. Ik hou erg van cultuur en natuur, wandel graag en hou van muziek maken. Met mijn vrouw en jongste zoon zijn we in 2020 in Culemborg komen wonen en zijn erg enthousiast over deze mooi historische stad, prachtige omgeving en diversiteit aan inwoners.

Charles de Wolff nummer 5

Wat mij drijft

Ik wil als inwoner niet alleen genieten maar ook iets bijdragen en iets betekenen voor de stad en haar inwoners. Vanuit het bedrijfsleven ben ik gewend om plannen te maken en besluiten te nemen op basis van een goede op data gebaseerde analyses. In de politiek mist het enerzijds te vaak aan snelheid en besluitvaardigheid en een transparante logische onderbouwing anderzijds. Daar wil ik graag bij helpen. Vanuit mijn technische achtergrond heb ik kennis van de haalbaarheid van duurzaamheidprojecten. Daarnaast verdiep ik me graag in de beste manier van energie besparen en duurzaam opwekken en opslaan. 

Wat mij raakt

Het raakt me als mensen niet eerlijk worden behandeld en machteloos zijn om hun situatie te kunnen veranderen. Dat kan op sociaal gebied zijn als je net rond kunt komen en je wordt geconfronteerd met hoge energiekosten. Maar ook als je in een rustig buitengebied woont en er dreigt ineens een drukke weg of torenhoge windmolen in je achtertuin gebouwd te worden. Dan moet de politiek er voor je zijn en opkomen voor je recht en je helpen.

Wat mijn visie is

Culemborg is een relatief kleine stad waar heerlijk veel groene ruimte is voor de mensen. Die schaal maakt dat plannen niet te ambitieus moeten zijn. Wel nieuwe woningen voor starters en vooral voor de eigen inwoners, maar geen hoogbouw en met redelijke aantallen. Omdat Culemborg als gemeente niet zoveel inwoners heeft en dus een bescheiden begroting heeft, moet je realistisch zijn met wat je allemaal zelf moet doen en waar je moet samenwerken met omliggende gemeenten. De kosten van het gemeenteapparaat kunnen best omlaag door minder beleidsplannen te maken en zich te concentreren op de kerntaken. De gemeente moet bij alle plannen open en transparant zijn en zorgen voor een goede onderbouwing. Dan kunnen de raadsleden meedenken, verbeteringen voorstellen en de inwoners daarbij betrekken. 

Op naar de verkiezingen

Ik sta op nummer 5, dus alleen bij een fantastische verkiezingsuitslag kom ik in de raad, maar ongeacht de uitslag zal ik me blijven inzetten voor een bloeiend Culemborg als commissielid.