Overlast door sluiting Vianense poort, buurtbewoners aan het woord

Vianense poort
CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
Door Bestuur CU op 18 december 2021 om 22:05

Overlast door sluiting Vianense poort, buurtbewoners aan het woord

De lijstrekker van de ChristenUnie Kees van der Zaag en Erik Stroomberg, de nummer 2 op de kandidatenlijst, spraken op vrijdag 17 december met mevrouw Westerholt, namens de buurtbewoners Triowijk.

"De grens is bereikt met de overlast op de Stationsweg. Er rijden dagelijks veel auto’s en er is geregeld geluidsoverlast. De sluiting van de Vianense poort zorgt ervoor dat er meer files op de Stationsweg en de Triosingel staan. Sinds de jaren 80 is de Stationsweg steeds drukker geworden en de druk op de wegen wordt alleen maar groter als er 120 woningen aan de Houtvijver komen," aldus mevrouw Westerholt.

Het buurtcomité wil dat de Vianense Poort nu weer opengaat voor auto’s, totdat er meer onderdoorgangen zijn gemaakt voor het verkeer tussen Oost en West Culemborg. 

Vianense poort foto groot

Vorig jaar is het nieuwe Gemeentelijke Verkeer- en Vervoersplan (GVVP) vastgesteld. Het GVVP is een beleidsplan om er voor te zorgen dat Culemborg op het gebied van verkeer in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijft. In dit verkeersplan zijn de nieuwe ontwikkelingen van de 1900 woningen aan de oost- en westzijde van de stationsomgeving en de vestiging van de AH niet expliciet meegenomen in de planvorming.

Lijsttrekker Kees van der Zaag: "Ik vind het belangrijk om gehoor te geven aan de bewoners van Culemborg. Het is nodig dat de gemeente opnieuw kijkt naar de GVVP. Want door de bouw van 1900 extra woningen en de overlast op de Stationsweg en de Triosingel door de sluiting van de Vianense poort is het nodig dat het huidige GVVP geactualiseerd moet worden. De huidige verkeersknelpunten van de Stationsweg moeten serieus in beeld gebracht worden. En zorg daarbij voor de verbetering van de oost west verbinding op korte termijn. Een betere doorstroom voor zowel de fietser als de automobilist is noodzakelijk."

Deel dit bericht