Stemverklaring CU: Onderbouwing vraag Sprokkelenburg

Sprokkelenburg_braakliggend_01vrijdag 20 maart 2015 16:49

Tijdens de raadsvergadering van 19 maart heeft de ChristenUnie samen met Culemborg Centraal tegen de onderbouwing gestemd van de vraag naar woningen in het plan Sprokkelenburg. De Raad van State had om een nadere motivering gevraagd. In de ogen van de ChristenUnie is de motivering "uiterst zwak".

Raadslid Gert Mostert:

"De fractie van de ChristenUnie zal tegen dit voorstel stemmen. We vinden de onderbouwing die geleverd is naar aanleiding van de bestuurlijke lus van de Raad van State uiterst zwak. In plaats van de gevraagde inventarisatie van de vraag, wordt alleen maar het aanbod gepresenteerd en ook daarbij worden appels met peren vergeleken. Er wordt voorbijgegaan aan de feiten dat:

  1. De kernen in Rivierenland verschillend van aard zijn en daarom niet met elkaar vergelijkbaar zijn
  2. De categorieën middenduur en duur een dermate grote bandbreedte kennen dat hieruit geen specifiek aanbod kan worden afgeleid. Terwijl het bij Spokkelenburg juist om een zeer specifiek aanbod gaat

De fractie van de ChristenUnie vindt daarom dat dit onvoldoende is om als verdediging van het standpunt van de (gemeente) Raad te dienen bij de Raad van State."

De stemverklaring werd uitgesproken tijdens de raadsvergadering op 19 maart 2015. U kunt de vergadering hier terugkijken. Het betreft agendapunt 12.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht