Vanuit de fractie - Daniël Jumelet

Daniël Jumeletmaandag 17 januari 2011 14:39

"De kop is eraf". Zo voelt het nu 2010 is afgerond. Want het was voor de ChristenUnie in Culemborg een heel mooi jaar. Een jaar waarin we een zetel in de gemeenteraad hebben gekregen. En daar vanaf de eerste dag van onszelf hebben doen horen. Scherp en betrokken, zoals we hadden aangekondigd. We zijn ontzettend dankbaar voor deze prachtige kans om, geïnspireerd vanuit de Liefde van onze God, ons in te zetten voor onze stad en de vrede van die stad.

 

Zo hebben we een door de raad unaniem gesteunde motie ingediend, die het college oproept om voor organisaties met een maatschappelijk belang actiever naar huisvesting om te zien. Om op die manier De Schuilplaats een steuntje in de rug te geven, maar natuurlijk ook aan allerlei andere vrijwilligers die veel goeds doen voor de stad. Dankzij een amendement van ons is de binnenstad als speerpunt benoemd van het veiligheidsbeleid. Omdat daar bijna ieder weekend jongeren uit de bocht vliegen, van diverse komaf.

We hebben gehamerd op transparante verantwoording van financiën en resultaten van de inspanningen die door de gemeente worden verricht. En we hebben bruggen gebouwd. Ook al hebben we maar één zetel en zitten we officieel in de oppositie, toch is het ons aardig gelukt om als één van de verbindende factoren in de raad op te treden.


We staan nu niet meer aan de zijlijn (het laatste jaar voor de verkiezingen voelde dat als de reservebank), maar nemen nu deel aan het spel. Dat biedt nieuwe kansen. Zo hebben we een rol gespeeld in de totstandkoming van de Oudejaarsdienst in de Open Hof, waar vertegenwoordigers van verschillende bevolkingsgroepen uit Terweijde hebben samengewerkt in het neerzetten van een tableau van beelden en gedichten. Een dienst waar de burgemeester en twee wethouders waren vertegenwoordigd. Het zijn al met al kleine tekenen van hoop, hier en daar een goed en verstandig woord, en in sommige stemmingen de doorslag. We hopen deze lijn in 2011 voort te zetten. Een jaar van hete hangijzers, zoals Culemborg aan de Lek, permanent cameratoezicht in Terweijde en natuurlijk de conclusie van de kerntakendiscussie, waaruit moet blijken waarop de gemeente moet gaan bezuinigen.

Als voorzitter van de fractie en als gemeenteraadslid kan ik u melden dat ik het fantastisch vind om in de gemeenteraad actief te zijn. Een (enigzins tijdrovende) bezigheid die ik een ieder kan aanraden! Daarbij ben ik heel blij en dankbaar voor de constructieve bijdragen van de steunfractie, met name in de persoon van Wim Althuis en Willy van Emmerik. Met elkaar hopen we op een vruchtbaar 2011. En... als u wat te melden hebt, laat van u horen! Onze fractie kan altijd versterking gebruiken, dus als u/jij mee wilt praten, of over een bepaald onderwerp een bijdrage hebt, laat dit dan weten. In veel gevallen een kleine moeite en soms met een onverwacht resultaat!

Met hartelijke groet,

Namens de fractie van ChristenUnie Culemborg,

Daniël Jumelet
D.Jumelet@cu-culemborg.nl

« Terug

Reacties op 'Vanuit de fractie - Daniël Jumelet'

Tomoko
Geplaatst op: 18-03-2017 19:07 Quote
Here is my web page <a href="http://bit.ly/1VxVlEc">visaxinum</a>
Houston
Geplaatst op: 09-03-2023 07:54 Quote
Master the art of trading and make up to $5000 a day. The more
you earn, the more we both benefit.Copy Professional Traders
Nieuw bericht