ChristenUnie Culemborg presenteert een diverse lijst met bekende en nieuwe gezichten

Header kandidaten GR22.jpg
CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
Door Bestuur CU op 3 december 2021 om 07:00

ChristenUnie Culemborg presenteert een diverse lijst met bekende en nieuwe gezichten

Op de algemene ledenvergadering van zaterdag 27 november werd Kees van der Zaag door de leden unaniem gekozen als lijsttrekker. Daarnaast werden de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma Voor een bloeiend Culemborg vastgesteld.

Lijsttrekker Kees van der Zaag

Kees van der Zaag is 52 jaar, getrouwd en vader van twee volwassen kinderen. Hij werkt als adviseur voor het college van B&W in Buren. In zijn vrije tijd fietst en voetbalt hij graag. “Mijn drijfveer is dat ik recht wil doen aan God, de mens, en de Schepping. Ik wil concreet het verschil kunnen maken. Als ik een probleem zie, zoals woningnood onder jongeren, dan ga ik er helemaal voor. Dan bijt ik me vast in het onderwerp, ga ik naar mensen toe, en spit ik avonden dossiers door, om uiteindelijk met een concrete oplossing te komen. Ik wil mij inzetten voor zorg voor mensen die het echt nodig hebben, duurzame energie, starterswoningen en open en eerlijke politiek. Samen met u wil ik gaan voor een bloeiend Culemborg!”  Lees hier meer over Kees van der Zaag.

Diverse lijst

De lijst van ChristenUnie Culemborg is een mix van bekende en nieuwe gezichten. “De kandidaten vormen een diverse groep. Zowel wat betreft leeftijd, man-vrouw-verdeling als maatschappelijke achtergrond,” licht voorzitter van ChristenUnie Culemborg Dicky Nieuwenhuis toe. “Ondernemer, boer, docent, kinderarts, ambtenaar op lokaal en landelijk niveau, predikant, ingenieur, specialist in duurzaamheid; ze maken allemaal deel uit van onze lijst. Daar zijn we trots op. Met deze lijst laten we de veelzijdigheid van de mensen in Culemborg zien.”

Top 3 GR22

Over de top 3

Na Kees van der Zaag staat Erik Stroomberg op nummer 2 en Cissy Pater op nummer 3. Erik Stroomberg is 55 jaar, getrouwd en vader van vier volwassen kinderen. Hij werkte 19 jaar bij de gemeente. Sinds twee jaar werkt hij bij een groot ingenieursbureau waarbij hij gemeenten adviseert over beheer en onderhoud van de buitenruimte. “Ik wil me vanuit de gemeenteraad gaan inzetten om deze stad te laten bloeien. Ik ga voor een stad die zijn karakter behoudt en veilig en toegankelijk is.”

Cissy Pater is 36 jaar en moeder van twee jonge kinderen. Ze werkt voor de Rijksoverheid als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Onderwijs, ter ondersteuning van minister Slob. Ze heeft een achtergrond in sociologie: "Ik wil graag mensen in staat stellen om te floreren. Zoals we voorstellen in ons verkiezingsprogramma van bloei: Door inclusiviteit, goede preventieve jeugdzorg, aangenaam wonen en veel oog voor het klimaat. Ik denk dat dat breder dan onze achterban kan aanspreken en dat is óók mijn ambitie."

Kandiaten persbericht ChristenUnie Culemborg

Verkiezingsprogramma

In het verkiezingsprogramma Samen voor een bloeiend Culemborg laat ChristenUnie Culemborg zien waar ze voor wil gaan in de komende vier jaar. “Wij kiezen voor betrouwbaar, open en eerlijk, sociaal en inclusief, leefbaarheid en duurzaamheid”, licht Kees toe. “We maken duidelijke keuzes, zowel wat betreft de lokale woningmarkt, duurzame energievoorziening en windmolens, sociale voorzieningen en betrouwbaar bestuur. Samen kunnen we onze bloeiende stad nog meer tot bloei brengen.” Lees hier het verkiezingsprogramma.

Kandidaten

De overige kandidaten op de lijst zijn: 4. Bernette Zuidhof, 5. Charles de Wolff, 6. Erik Hoven, 7. Lindi Kemman – Melse, 8. Delian Kool, 9. Mariella Dorenbos, 10. Marian van Houwelingen, 11. Gertjan Kastenberg, 12. Karin de Winter - de Groot, 13. Kees van de Vate, 14. Juan Jozefzoon, 15. Hans Zoutewelle, 16. Maarten van Eck, 17. Albert Jan Lourens, 18. Gijsbert Tanis, 19. Simone Visser, 20. Klaas Eikelboom, 21. Jeannette Spijker – Hordijk. Bekijk hier de foto's van de top 10!

* Foto van de kandidaten op de Varkensmarkt.

Deel dit bericht