Lijsttrekker CU: Kees van der Zaag stelt zich voor

lijstrekker GR22 Header.jpg
CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB-01.png
Door Bestuur CU op 27 november 2021 om 14:59

Lijsttrekker CU: Kees van der Zaag stelt zich voor

Samen voor een bloeiend Culemborg! Een stad die alleen werkt wanneer we omzien naar elkaar en we luisteren naar wat er speelt. Want samen kunnen we onze bloeiende stad nog meer tot bloei brengen. Niet voor niks is dit dan ook de titel voor ons verkiezingsprogramma! Met veel enthousiasme wil ik mij de komende tijd gaan inzetten als fractievoorzitter van ChristenUnie Culemborg.

Wie ben ik

Ik ben Kees van der Zaag, 52 jaar, getrouwd met Ditty met wie ik twee volwassen kinderen heb.  Ik ben adviseur voor het college van B&W in Buren. In mijn vrije tijd fiets en voetbal ik graag. Ik fiets zo'n 5.000 tot 10.000 km per jaar, dat is mijn manier om in mijn drukke leven echt te ontspannen. 

Wat mij drijft

Mijn drijfveer is dat ik recht wil doen aan God, de mens, en de Schepping. Mijn vader was burgemeester. Betrokkenheid op de samenleving en verbinding zoeken met de mensen om je heen was iets wat centraal stond bij ons thuis en wat ik van huis uit heb meegekregen.

Van nature ben ik erg nieuwsgierig en daarom vind ik het altijd interessant en leuk om alle stukken te lezen. Ik wil concreet het verschil kunnen maken. Als ik een probleem zie, zoals woningnood onder jongeren, dan ga ik er helemaal voor. Dan bijt ik me vast in het onderwerp, ga ik naar mensen toe, en spit ik avonden dossiers door, om uiteindelijk met een concrete oplossing te komen.

Lijstrekker Kees van der Zaag GR22

Wat mij raakt

De afgelopen jaren mocht ik mij als raadslid inzetten voor de ChristenUnie in Culemborg en dat is niet altijd gemakkelijk geweest. Ik word echt boos als mensen niet betrokken worden bij besluitvorming, of als ik door het College met een kluitje in het riet wordt gestuurd. Zoals bij de dossiers over windwinning en de Pavijen. Daar worden mensen direct geraakt wat betreft werkgelegenheid. Dat raakt me en ga ik net zo lang door tot de waarheid boven tafel komt.

Toch zijn er de afgelopen jaren ook hele mooie dingen bereikt. Zo word ik echt blij als we organisaties die kleinschalige hulp bieden aan bewoners van Culemborg structureel kunnen steunen vanuit de gemeente. Zoals bijvoorbeeld Jobhulp en Present. Ik denk dan aan dat oudere echtpaar, dat thuis kan blijven wonen dankzij de ondersteuning van Present. Dure professionele zorg is daardoor niet nodig. Met kleine dingen kan je mensen al heel goed helpen, daar word ik knetterblij van.

Ook het bij elkaar brengen van experts en zoeken naar innovatieve en haalbare oplossingen voor een duurzamer Culemborg, dat maakt mij ook enthousiast. Dit hebben we laten zien met de waterstofconferentie.

Wat mijn visie is

  1. Ik wil me inzetten voor de zorg van mensen die het echt nodig hebben. De juiste zorg op de juiste plaats, tegen een eerlijke prijs.
    Ik wil opkomen voor de armen in onze samenleving.
  2. Ik wil me blijven inzetten om mee te denken over hoe we duurzame energie op kunnen wekken. Met de conferentie over Waterstof hebben we al laten zien dat we meedenken over alternatieven en dit zullen we blijven doen.
  3. Mijn droom is dat er werk wordt gemaakt voor starterswoningen, zoals we eerder schreven in ons pamflet.
  4. Als laatste wil ik open, eerlijk en transparant zijn naar de inwoners van Culemborg. Als ChristenUnie willen we betrouwbaar en consistent samenwerken. We moeten duidelijk zijn en realistische doelen behalen.

Op naar de verkiezingen

Samen met een prachtige kandidatenlijst kijk ik uit naar de campagnetijd. Samen met u wil ik me inzetten voor een bloeiend Culemborg!

Ik wil graag afsluiten met een lied uit het nieuwe liedboek:

Ga met God en Hij zal met je zijn
jou nabij op al je wegen
met Zijn raad en troost en zegen.
Ga met God en Hij zal met je zijn.

Dat is wat ik u toewens.

Kees van der Zaag

Deel dit bericht