8. Dicky Voordijk-Nieuwenhuis (1972)

Ik ben geboren en getogen in de Bollenstreek, maar woon nu bijna 15 jaar met veel plezier in Culemborg. Samen met mijn man Gerard en onze drie kinderen woon ik in de Bloemenbuurt.

In mijn dagelijks leven ben ik directeur van Light for the World Nederland, een organisatie die zich inzet voor gehandicapten in ontwikkelingslanden. Vanuit mijn werk weet ik hoe belangrijk het is dat een organisatie geen doel in zichzelf wordt. Waartoe ben je op aarde? Hoe blijf je je continu verbinden met de mensen voor wie je werkt, en die jouw werk mogelijk maken? Dat zijn vragen die ook voor een lokale politieke partij en gemeentebestuur relevant zijn.

Daarnaast ben ik voorzitter van de Fransche School in Culemborg.

Nu de landelijke politiek veel taken rond sociale zorg naar lokaal niveau heeft gedelegeerd, wordt lokale politiek spannender dan ooit. Ik wil me er graag samen met de ChristenUnie voor inzetten dat Culemborgers hierbij actief betrokken worden. Juist mensen die zich niet makkelijk laten horen, moeten de zorg blijven ontvangen die nodig is. Daarmee hoop ik Bijbelse waarden als gerechtigheid en barmhartigheid concreet te maken in de Culemborgse politiek.  

Heb je een vraag aan Dicky dan kun je haar bellen of mailen.